Verdens vakreste fjord

Skrevet av Matias Myklebust


☞ Tekst og foto av Matias Myklebust

 Gjennom Sunnmørsalpene går det en blå livsnerve. Denne heter Hjørundfjorden og er etter min mening verdens vakreste fjord.

Vi står i Sæbø, en halvtimes kjøretur fra Volda og er klare for eventyr.
Klokken har bikket 11.00 og solen står høyt på himmelen. Det er et vakkert syn å se de spisse tindene stupe ned i fjorden. Enda vakrere blir det hvis man sitter midt i fjorden, med vann på alle kanter, i hver vår kajakk. 

Hjørundfjorden er en 33 kilometer lang fjordarm av Storfjorden og er 2.5 km på det bredeste. På alle kanter skyter fjellene opp fra fjæresteinene, mens det på en og
annen jordflekk rundt fjorden ligger noen små gårder som fortsatt biter seg fast.
Hjørundfjorden er så nærme sivilisasjonen, men samtidig en villmark.

Skal du ut i kajakk er det derfor lurt å ta noen forhåndsregler. Redningsvesten er obligatorisk og er mulig å låne av Natura sammen med kajakker. Det kan og være lurt å ha pakket med et ekstra skift med klær om uhellet skulle være ute. Utover høsten synker temperaturene og det iskalde vannet er ikke et sted du har lyst til å bli liggende for lenge om du skulle gå rundt med kajakken. Derfor kan det være lurt å følge langs land, hvis du ikke føler deg helt sikker i båten.

 Jeg har snart bodd på Sunnmøre i tre år, men får ikke nok av denne fjorden. Det er alltid noe nytt å se, noe nytt å oppdage. I dag er det to niser som og har tatt turen inn i fjorden. Vannet skvulper under kajakken og vi padler videre. Den eneste lyden jeg hører er mine egne padletak, og jeg har en følelse av å være i ett med elementene. Her kan man padle i timesvis, eller ligge helt stille og nyte stillheten og synet av spisse tinder. Jeg drømmer meg bort til nye turer. Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda