Ulstein Arena

Skrevet av Siril Marie Borgersen


☞ Tekst og foto av Siril Marie Borgersen

Enten du er en ivrig svømmer, klatrer eller liker å gjemme deg bort i et hav av bøker, få øye på en favoritt, sette deg i lesekroken og bli der i noen timer – da vil du finne deg godt til rette på Ulstein Arena.

Arenaen stod ferdig i 2. desember 2017 i hjertet av Ulsteinvik, og består av en stor flerbrukshall, svømmehall med sklie og stupetårn, klatrehall samt et lunt og hyggelig bibliotek.

Biblioteket
Ettersom jeg bor på Flø i Ulsteinvik brukte jeg biblioteket her en del i eksamensperioden. Jeg rigget meg til ved de store lyse vinduene som inviterer til utsyn mot Blåhuset (kjøpesenteret i Vik). Biblioteket byr på en lun atmosfære hvor arbeidsroen senker seg fort. Lokalene blir også blir brukt til diverse arrangementer, foredrag etc.

Pause i klatrehallen  
Etter å ha sittet pal og lest eller studert i en god del timer kan det være fristende å røre på seg. Et tips, hvis du likevel planlegger å sitte en stund på biblioteket, er å ta med seg klatreutstyr eller badetøy, slik at når du kjenner rastløsheten prikke i fingre og tær, kan du lett ta en pause i svømmehallen eller klatrehallen som ligg etasjen over.

Du må være medlem av Klivrelaget i Ulsteinvik for å ha fri tilgang til hallen. For ikke-medlemmer er drop-in prisen for voksen 110,- og 120,- i helgene. Klivrelaget har vakter i hallen hver mandag og du kan leie utstyr for 100,-. Utenom dagene med vakt må du ha eget utstyr for å klatre. 

Plaske litt
Har aldri hatt en greie for svømmehaller i grunn, men Ulsteinbadet er faktisk vakkert. Her kan du bryne deg på noen etapper i et 25 meters basseng, kaste deg utfor 1, 3 eller 5 meter i et lekkert svalestup, en real døds eller kanskje du går for reka – hvem vet. Du kan også leke deg i vann-sklia, plaske i varmtbassenget, kule’n i jacuzzien eller badstua etterfulgt av en kaffe og noe attåt i kafeteriaen på utsiden.

På dagtid blir svømmehallen brukt til skolebading, men er åpen for offentlig bading på ettermiddagen og i helger, samt morgenbading to dager i uka. Tirsdager kl. 19.30-21.00 er Ulsteinbadet reservert for damebading (woho!). 
Pris for voksen: 110 kr.

For mer info: 
www.ulsteinarena.noKontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda