Stadlandet

Skrevet av Magnus Mongstad


☞ Tekst av Magnus Mongstad

Når det kommer til flotte naturopplevelser har Vestlandet mye å by på. Her kan en finne alt fra høye fjell til dype fjorder, men et av de fineste områdene har nødt til å være Stadlandet. 

For å komme seg til Stad og Hoddevik må en kjøre gjennom små bygder, tett skog, over høye fjell, og videre ned noen hårnålssvinger som tar deg til denne fantastiske dalen. Her slår det kraftige Stadhavet inn, og bryter både hardt og fint på samme tid inn mot den flotte Hoddeviksanden. Hoddevik tiltrekker seg surfere fra hele verden, og er av The Guardian rangert som en av topp ti surfedestinasjoner i verden. Bølgene er kanskje ikke verdensklasse, men naturen rundt er det få plasser som greier å matche.

Det er ikke kun surfing som en kan bruke tiden sin på her. Er sjøen paddeflat eller du ikke er interessert i å surfe, er det gode muligheter for fisking, fjelltur, skate- og longboard, eller bare lese bok og drikke kaffe hele dagen. Hoddevik er innesperret av to fjellrekker som stiger ut mot havet, og byr på en helt sinnsykt fin utsikt over Stadhavet. Den fineste tiden å dra hit er fra april til slutten av september. Da er ikke vannet alt for kaldt, og det er sollys store deler av dagen. Natura arrangerer tur til Stad to ganger i året, en på høsten og en på våren. Dette er absolutt verdt å gjøre hvis en har mulighet.

Det er flere steder man kan overnatte og leie utstyr i Hoddevik. Det billigste alternativet er Hoddevika camping. Denne campingplassen er egentlig en seafront gresslette hvor besøkende kan slå opp teltet sitt eller sove i bilen. Det er et sanitærbygg tilgjengelig, og det er mulig å dusje for 30 kr. Her koster det 150 kr i døgnet.

Ønsker man å øke komforten kan man også ta inn hos et av husene. Det er tre ulike overnatting-/utleiesteder: Stad surfing, Lapoint og AKKA surf. Her koster det rundt 400 kr/døgnet. Hos alle tre kan man også leie våtdrakt og surfebrett for ca 350 kr (PS. husk å spør om studentrabatt).

For å komme seg til Hoddevik har man nødt til å ha bil, eller ha en venn som har bil. Hvis man er i det eventyrlystne hjørne, er det mulig å ta bussen til Åheim og haike derifra, men det kan fort ta veldig mye lengre tid enn først antatt. Det er flere veier man kan kjøre for å komme til Hoddevik, men den som er å anbefale er å kjøre E39 fra Volda mot Nordfjordeid. Fra Nordfjordeid tar man av E39 og fortsetter på rv15 mot Måløy. Etter ca. 30 minutt tar man av til fv61 mot Åheim. Herfra følger skilting mot Leikanger, og videre til Hoddevik.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda