Skifest i oktober

Skrevet av Kristine Ausen


Når vi snart bikker desember, og snøen vi fikk forsmaken på tidligere i høst forsvant fortere enn den kom, ja da får vi trekke frem historiene fra den korte vinteren vi fikk. For første gang i mitt liv har jeg opplevd at jeg kan jakte topper dekket av pudder allerede i oktober. For en opplevelse det har vært! Det føltes nesten som påske der jeg gikk med sola stekende i fjeset, samtidig som jeg skimtet grønne åkere nede i dalen. 

Sunnmøre har imponert denne høsten. Som ny student i Volda hadde jeg sett for meg en grå og regnfull oktobermåned. Litt nedbør har det selvsagt vært, da jeg tross alt befinner meg på Vestlandet. Jubelen var dermed stor da nedbøren viste seg i form av snø, samt solskinn i høyden. Mye tyder altså på at kuldegradene virkelig har gjort jobben sin dette året, noe tidligere enn forventet. Det var derfor bare en ting å gjøre; komme seg ut og opp på snøtoppene for smaken av frihet, adrenalin og paradis.

Dette ble gjort, riktignok opp til flere ganger. Først Skårasalen i Sæbø også Blæja i Noragsdalen. Sistnevnte måtte til og med bestiges en andre gang, da snøen og forholdene var helt prima. På Skårasalen i Sæbø kunne vi spenne på oss randoneeskiene ved parkeringsplassen og tusle oppover på fellene. Snøen ble bedre og bedre jo høyere opp vi kom. På rundt tusen høydemeter og videre oppover var snøen rett og slett helt upåklagelig. Det var et godt lag med pudder, noe som føltes fantastisk under skia på vei nedover, denne fine oktoberdagen.

Det andre fjellet som ble besteget helt i innspurten av oktober var populære Blæja. Vi kjørte inn Norangsdalen og parkerte ved Villa Norangsdal. Fra parkeringsplassen måtte vi bære skia noen hundre høydemetre før vi endelig kunne spenne dem på. Dette måtte vi selvfølgelig regne med så tidlig i sesongen. Man kan vel også anse det som en del av sjarmen.

Denne toppen er ypperlig for nybegynnere. En nærmere perfekt helning gjør at den er rimelig trygg med tanke på både snøskred og en fin nedkjørsel. Når du ankommer toppen får du endelig utsikt utover vakre Hjørundfjorden, omringet av spisse og vakre fjell så langt øye kan se. Dette gjør Blæja til et av Sunnmøres mange egnende instagram-motiv, og selvsagt også en fryd for øye – som forhåpentligvis fortsatt er det viktigste med turen.

Så, alle skivenner! Vi skal ikke være triste over regnet i disse dager. Den siste måneden har gitt meg erfaring av at skiføre i oktober, det er verdt noen våte uker i Volda. Ja, det var i alle fall gøy så lenge det varte.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda