Skateparken i Volda

Skrevet av Magnus Mongstad


☞ Tekst av Magnus Mongstad

Høstværet i Volda kan fort bli veldig regnfullt, men når solen kommer fram og tørker opp vannet fra asfalten, finnes det få plasser som er bedre å tilbringe sene kvelder på enn i skateparken i Volda.

Foto av Matias Myklebust

Når klokka begynner å tikke ut på ettermiddagen, dukker én skater opp etter én annen for å shredde rundt i betongparken før sola går ned. Å skate rundt i parken med alle vennene dine, sola er på vei til å gå ned, og du lander et triks som du har strevd med. Det er lite som slår den følelsen der.

Skatemiljøet i Volda har økt betraktelig de siste årene etter at parken ble åpnet. Noen har kjøpt sitt første brett, mens andre har børstet støvet av gamleplata som har ligget på hylla. Alle er velkommen til å cruise rundt i parken, og miljøet er inkluderende. Er du nybegynner er det alltid noen å spørre om du vil ha tips for å lande din første ollie, kickflip eller droppe inn i bowlen.

Er du en bueskater, streetskater eller liker bare å cruise rundt finner du elementer som passer akkurat deg. Den er på rundt 900 m2, og har en bowl, quarter, trapper, handrails og diverse funboxer. Parken ble bygget i 2014, på mer eller mindre frivillig dugnad fra den lokale skateklubben, Volda rullarlaug. X2 Festivalen arrangerer skatekonkurransen «XSkate» hvert år i parken, hvis været er bra. Det har også blitt arrangert både skate- og scooter konkurranse i regi av rullarlauget. Dette fritidsområdet bidra stort som et tilbud til uorganisert idrett for barn til voksne som ruller på hjul. Parken befinner seg noen få hundremeter fra Høgskulen mot Rotsethornet. Gå eller skate bortover bilveien fra «Lillekiwi», over broen og hundre meter til så har du skateparken på venstre side.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda