Passende treningsterreng rundt Volda og Ørsta

Skrevet av Martin Hauge-Nilsen


☞ Tekst av Martin Hauge-Nilsen

Rundt Volda og Ørsta er det fleire gode treningsterreng. To av de er Rotevatnet og Hovdevatnet.

Rotevatnet
Ligger i Volda kommune med vei rundt det meste av vatnet. Den er totalt på rundt 6 km i distanse. På sørsiden av vannet er det en vei langs vannet som er mest grus, mens man på nordsiden må følge veien opp til hovedveien og ned til volleyballbanen på nordvestenden av vatnet.  Idrettslaget ”Volda i vinden” arrangere en gang per måned mosjonsløpet ”Rotevatnet rundt”. Det er som hovedregel siste lørdagen i hver måned, bortsett fra i juni og juli samt desember, da det blir flyttet frem på grunn av ferie.

Parkering: Ved Volda stadion er det godt med parkeringsplasser. Ved volleyballbanen/badeplassen på Årneset og ved golfbanen på Vassenden som ligger i østenden av vatnet.

Hovdevatnet
Ligg både i Volda og Ørsta kommune. På nordsiden av vatnet, mot Ørstafjorden ligg Ytrehovdeåsen, og på sørsida ligg Indrehovdeåsen. Det er fint å løpe på grusveien som går på nordsiden av vannet, ellers er det en del stier med ulik grad i område rundt vannet.  En runde rundt Hovdevatnet er på omtrent 5 km. På sørsiden av vannet er det ikke tilrettelagt  med hverken sti eller grusvei, så der må man følge stien som går lenger opp fra vatnet. Totalt er det mange km med grusveier og stier, men de ulike stiene og rundløypene er merket med skilt.

Parkering: Parkering ved den kommunal badeplassen på nordsiden av vatnet.  Der er også noen parkeringsplasser ved hovedveien, på vestsiden av vatnet, mellom Morkaåstunellen og Helgehorntunellen.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda