På skisenteret før snøen

Skrevet av Bendik Hansen


☞ Tekst og foto av Bendik Hansen

Gåturen til Volda skisenter, Reset, er perfekt for deg som trenger å brekke opp den hektiske studiehverdagen.

Noen kilometer, nærmere bestemt rundt 6, ligger skisenteret i Volda. Med sine 657 meter over havet ved toppen av trekket, har du fra Reset fin utsikt ned mot Volda sentrum og mot Folkestad. Turen passer godt for både hobbymosjonisten, den som vil komme seg i form eller for vennegjengen som vil på tur uten å trenge å være halvt fjellgeit.

Med turstier fra flere retninger, både i terrenget rundt Melshornet og via grusveien fra vannrensestasjonen. Turen kan lett tilpasses etter vilje og evne. Grusveien er lett fremkommelig, og sjansen er stor for å møte på likesinnede, og passerende joggere i spreke neonfarger. Om vinteren fungerer stien til Reset som preparert skiløype.

Om du går rundt med et ønske om å få testet makspulsen din, er bakken fra skisenterets parkeringsplass og opp mot toppen av trekket et mekka for bakkeløpsentusiaster. Ta med deg en løpeglad venn, og se hvem som kommer seg raskest opp. Snur du deg underveis, følger du gradvis Rotsethornet i høydemeter, som fra toppen står igjen som en høydemessig lillebror.

Turbeskrivelse
Den enkleste måten å gå denne turen er å bruke ”lille-Kiwi”, altså Kiwi Vikebygdvegen som utgangspunkt, og gå bortover mot Bratteberg. Følg Bakkelidvegen frem til Hjellbakkane, og ta til høyre når du kommer til Bergsvegen. Når du når toppen av bakken, krysser du veien og fortsetter til venstre opp mot vannrenseanlegget.

Når du har passert vannrenseverket (stor hvit tank, rød bygning), går du forbi bommen like ved, og fortsetter rett frem. Etter om lag 2 kilometer når du Volda skisenter. Stien fra parkeringsplassen mot toppen finner du på venstre side av bakken.

Både veien bort til skisenteret, og stien opp alpinbakken tillater joggesko. Bakken er tidvis bratt, men er oppnåelig for de aller fleste dersom man tilpasser tempo etter egen form og tar et par utsiktspauser underveis. Det kan være en fordel å ta med seg ei lue, for det trekker godt på toppen.

Turen bort, eller opp til Reset er et fint alternativ for deg som har gått lei av veien opp til Vardehornet eller Dinglavatnet, eller som rett og slett savner bakker når du går rundt Rotevatnet.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda