På​ ​tur​ ​med​ ​hengekøya​ ​i​ ​sekken

Skrevet av Andreas Solbakken


☞ Tekst av Andreas Solbakken

Man trenger ikke alltid å reise så langt bort for å få slappe litt av og nyte naturen som Sunnmøre byr på. En søndags formiddag bestemte jeg meg for å ta turen ut for å utforske naturen i nærområdet, så jeg pakket sekken og gikk i retning av Rotevatnet.

Noe av det fine med Volda er at vi har mange flotte friluftsområder som man kan utfolde seg i uten å måtte kjøre langt for å komme dit. En liten rusletur fra sentrum finner vi for eksempel Årneset som er et flott aktivitetsområde ved Rotevatnet hvor man kan spille volleyball og frisbeegolf, eller man kan låne en robåt om man vil ha en avslappende rotur på vannet. Går man litt videre kommer man til en grusvei som går rundt nesten hele vannet, her er det mange som bruker å rusle seg en tur for å lette litt på stresset under eksamensperioden. Etter å ha tatt meg god tid fra Årneset ruslet jeg videre bortover grusveien. Når jeg tidligere på dagen bestemte meg for å ta meg en tur, var det uten å egentlig planlegge alt for mye. Det fine med en slik tur er at man ikke nødvendigvis har noe tidspress, men man kan ta den tiden man trenger og bare nyte naturen. Det er også satt ut benker flere steder langs vannet, hvor man kan sette seg ned og nyte utsikten.

Selv om jeg ikke hadde planlagt så mye i forveien, var jeg smart nok til å ta med meg hengekøya. Noe som skulle vise seg å være en veldig god idé. Jeg hadde også pakket med meg nistemat, varmt vann på thermos, litt snacks og ekstra klær om det plutselig skulle bli kaldt. I stedet for å gå helt rundt vannet, eller å henge opp køya nede ved vannkanten velger jeg å gå litt lengre opp i skråningen. Jeg svinger inn på en gammel traktorvei som tar meg videre oppover.

Skogen rundt Volda byr også på fugle- og dyreliv, om man er litt oppmerksom og forsiktig. Med kameraet i hånden rusler jeg dypere inn i skogen med et håp om å klare å fotografere noe av dyrelivet. Men etter noen mislykkede forsøk på å fotografere fugler, forstod jeg at jeg ikke hadde hellet med meg denne gangen. Og fortsatte heller bortover stien.

På toppen av en knaus finner jeg derimot en fin plass å henge opp køya. Jeg henger opp hengekøya mellom to trær på kanten av knausen, og klatrer opp i køya. Her nyter jeg resten av ettermiddagen med utsikt mot Volda. Når det til slutt ble for kaldt til å ligge i hengekøya vender jeg nesen hjemover, og samtidig som jeg ruslet ned bakken mot vannet gikk solen ned bak horisonten.

En slik type tur passer for alle, enten man drar på tur alene fordi man trenger litt ro og fred eller man tar med seg vennegjengen på overnattingstur i hengekøye. Det er heller ikke noe hastverk, siden det bare handler om å komme seg ut og ikke om å springe på flest mulig fjelltopper før solen går ned. Om man er lur og planlegger litt mer enn jeg gjorde denne gangen, kan man ta med seg stormkjøkken og lage middagen ute i friluft. Noe som virkelig anbefales! Etter denne turen gikk jeg til innkjøp av en bedre hengekøye som er mer egnet til overnattingsturer, så hvem vet? Kanskje det blir en overnattingstur neste gang?Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda