Møre skatehall i Ørsta

Skrevet av Magnus Mongstad


☞ Tekst av Magnus Mongstad

Møre skatehall er en 500 kvm innendørshall i Hovdebygda med ramper og street-element. Her er alle velkommen, uansett alder og nivå. 

Sensommeren 2015 ble Ørsta brettklubb stiftet blant de lokale brettkjørerne. Det ble lagt planer og tegninger, og det eneste de manglet var et lokale å plassere parken. Ukene gikk, og plutselig dukket det opp et tilbud som kunne være for godt til å være sant. I Side brok sin heimbygd, også nærmere bestemt Hovdebygda, var det det en nedlagt møbelfabrikk som kunne viste seg å være mulig å leie. Denne 500 kvm store hallen, ble kjapt leid av brettklubben, og på to raske måneder sto allerede den første rampen klar. Det var snakk om at det måtte være en rekord med å bygge en såpass stor ramp på så kort tid. Dugnadsånden fra de lokale guttene og jentene, samt studenter var upåklagelig, og de lokale sponsorene har en stor del av takken for at dette var mulig å få til. Stoken kunne ikke vært høyere.

Nå, snaue 2 ½ år senere har parken fått ytterligere flere elementer skatere, sparkesykkelkjører og andre har fått bryne seg på. Det har blitt satt opp en mikroramp, og en streetseksjon som er utrolig bra i forhold til plassen som har vært til rådighet. I streetseksjonen finnes det curbs, handrails, en svær wallride, quarters i ulike buer. Denne parken passer til alle mulige nivå. Streetseksjonen har blitt bygget for å holde farten oppe slik at en kjøre flere elementer etter hverandre. 

I hallen arrangeres det både skatekonkurranser og ulike uformelle sessions, blant annet i regi av Ørsta brettklubb og X2 Festivalen. Tirsdag til torsdag er det åpent på kveldstid, og på søndager er det åpent på dagtid. De holder også åpent andre dager når det er vakter til stede. Det vil eventuelt stå på Facebook-siden til skatehallen. På onsdager er det jenteskate der jentene får hele hallen for seg selv. Gutter har ikke adgang, noe som er fett for at jentene kan pushe hverandre.

Skatemiljøet i området rundt Ørsta og Volda har vokst betydelig, og skatehallen i Ørsta skal ha en stor del av takken for at dette har skjedd. Hallen gir et tilbud til barn og ungdom som driver med andre sporter enn den organiserte idretten. Her kan alle komme uansett alder og nivå. Skatemiljøet er inkluderende, og trenger du hjelp med din første ollie eller å droppe inn i rampen. Det er også fullt mulig å låne brett, hjelm og annet sikkerhetsutstyr. I kiosken er det fullt mulig å kjøpe litt drikke eller noe å bite tenna i.

Søk opp skatehallen på google maps, og kom deg dit asap!Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda