Mat i det fri

Skrevet av Matias Myklebust


☞ Tekst og foto av Matias Myklebust

Er du sulten og trenger litt frisk luft? Hva sier du til en gyros under åpen himmel? 

Man trenger ikke begi seg ut på en lang dagsmarsj, eller sove ute for å ha en unnskyldning for å spise i naturen. Man trenger heller ikke heter Arne Brimi eller ha genene til Eyvind Hellstrøm. Middagen smaker nemlig uansett bedre ute i det fri, selv om det bare er en liten gåtur fra dørstokken.

Jeg ville teste teorien (nok en gang), og middagen ble flyttet ut av huset og inn i
friluftskjøkkenet. For mange er middag i naturen synonymt med real turmat eller en enkel gryterett. Denne ettermiddagen var det derimot gyros som stod på menyen. Litt mer avansert enn pølse i brød, men også mye bedre!

Sopp, poteter og kjøtt ble kuttet opp i strimler, før det i neste øyeblikk lå og freste i stekepannen. Vi menneskelige lå og freste i solen, med storslagen utsikt. For det å lage mat ute trenger ikke være så strevsomt. Gjør du for eksempel alt forarbeidet hjemme, går det raskere å tilberede maten, og du kan nyte stillheten og friheten. 

Oppskrift på gyros, 2-3 personer
250g lammekjøtt
3 poteter
1 løk
2 champignon
1 fedd hvitløk
Tzatziki
Pitabrød

Kutt opp poteter og kjøtt i strimler og stek i pannen med smør, salt og pepper. Kutt deretter opp sopp, løk og hvitløk, og legg det i pannen. Fyll opp pitabrødet og suppler med salat, agurk og tomat.

Bål, primus eller stormkjøkken? Alt fungerer like bra, men det kan være lurt å sette seg inn i bålreglene før du drar ut på tur.

Velbekomme, håper det smaker!Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda