Luftig tur til Levandehornet

Skrevet av Håvard Dalen


☞ Tekst og foto av Håvard Dalen

Levandehornet har en mektig utstråling, med en enda bedre utsikt. Fra toppen ser man blant annet inn i den verdenskjente Molladalen, Romedalen og noen av de høyeste tindene i Bondalen.

Avkjørsel for turen er mot Erdalen som er skiltet fra Vartdal/Barstadvik området. For å komme frem til parkeringsplassen for turen, må man kjøre opp et heftig parti på en svingete grusvei, møter man på bil her blir det kamp om hvem som må rygge ettersom veien til tider er meget smal.

Vi gikk turen på en overskyet dag, hvor store deler av fjelltoppen lå innpakka i tåke, noe som på et vis gjorde fjellet mye mer fantastisk å få øye på gjennom den tåkelagte dalen. På vei opp kommer man til et koselig lite vann (Litledalsvatnet), som ligger like ”under” toppen av Levandehornets 90graders fjellvegg. Turen følger langs ryggen av fjellet hele veien opp fra vatnet, hvor man går med panoramautsikt siste hundre meterne.

Levandehornet er tilgjengelig gjennom alle årstider, og kan nås fra både Busetsætra og Årsetdalen. På vinterstid er den mest vanlige veien å gå fra Årsetdalen, ettersom Busetsætra byr på tettpakka skog og kratt nederste parti. Turen passer for de aller fleste, og byr ikke på andre utfordringer enn stort sett stein og sti.

Noe digg mat og drikke kommer alltid godt med når det er pause på toppen. Og turen burde absolutt bli gått av alle som har mulighet til det. Perfekt søndagstur.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda