Gildrehammaren

Skrevet av Benedicte Bratås


☞ Tekst og foto av Benedicte Bratås

Du trenger ikke gå så langt for å få god utsikt over studiebygda Volda.

Gildrehammaren er bare 1,4 km tur/retur. Det er også mulig å forlenge runden, for de som ønsker mer av en trimtur. Da kan du gå videre til Tverrberget, Niven, Kleppesetra eller helt til Melshornet over Vardehornet.

Det som er fint når Sunnmørsalpene er skolegården din, er at du kan legge inn en gåtur i fritimen. Når skoleklokkene ringte ut til fritime på barneskolen, var det synet av asfalt og grus som møtte meg. Dekorert med mønster til å hoppe paradis, tegnet med kritt. Noen ganger fristet det mer med en tur på fotballbanen. Ellers var klatrestivet populært, når køen frem til hoppetauet føltes milevis. Nå er fjellet lekestativet. Fotballskoene er byttet ut med tursko. Og da værmeldingen lovet sol, og timeplanen viste fri den første dagen av februar, var en tur til Gildrehammaren midt i blinken.

Turen er lett tilgjengelig fra sentrum. Start helt øverst i Kleppevegen ved ballbanen, og følg skiltingen helt til Kometland. Derfra er det skiltet hele veien til Gildrehammaren. Med god hjelp fra fotavtrykk i nysnøen, var det enkelt å finne frem.

Snøen og det våte underlaget gjorde turen litt tyngre. Nå på året er sko etter underlag veldig viktig. Men det er en lett tur, uten at du trenger å bli spesielt sliten. Det er litt stigning og brattere på slutten av turen. Her er det også satt opp tau til hjelp. Og etter den mest slitsomme delen, er du fremme. Og belønningen er utsikten: skolegården, med god utsikt over Volda og til Rotsethornet.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda