Flø for alle

Skrevet av Siril Marie Borgersen


☞ Tekst av Siril Marie Borgersen

Enten du surfer, klatrer, padler, er en ihuga turgåer, gira på en sykkeltur langs landeveien, eller rett og slett bare vil nyte vakker natur mens du griller pølser på stranda — den lille vestlandsperla Flø har noe for enhver smak.

Du befinner deg i Ulsteinvik sentrum, ca 30 minutter fra Volda, og følger Sjøgata straka veien forbi Shell-stasjonen. Dernest tar du en krapp høyre i første kryss og følger skiltet mot Flø. Etter dette skal det godt gjøres å rote seg bort. Følg Fløvegen utover, med fjellene på den ene siden og havet på den andre, og du har 15 minutter foran deg med ren balsam for øya. Grønne enger og jorder med beitende kyr strekker seg utover som et teppe helt til de møter kritthvite strender og det turkist vann, som på en godværsdag nesten kan friste til en dukkert. Men vær forberedt, det kan ligne på syden, men temperaturen tilsier ei det samme.

Når du runder svingen ved Gåsneset forvandles de landlige omgivelsene til noe av det mer røffe slaget. Her begynner naturens råskap å vise seg, særlig på stormfulle dager, med fjellskrenter og hav som slår mot deg på den smale veien utover.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda