Fisketur i solnedgangen

Skrevet av Oda Skistad Strømsodd


☞ Tekst og foto av Oda Skistad Strømsodd

Å dra ut på fisketur i Voldsfjorden er virkelig å anbefale til alle. En båttur på fjorden gir deg muligheten til å se Volda fra et annet perspektiv, og få en følelsen av å være midt i sunnmørsparadiset.

Voldsfjorden, eller Voldafjorden er rundt 18 kilometer lang og med sine 697 meter er den Sunnmøres dypeste fjord. 

Planen denne kvelden var egentlig en tur til Kalsethola, turmålet på vei opp mot Rotsethornet. Det viste seg at ei venninne av meg kjente noen som hadde leid en motorbåt av Studentsamskipnaden i Volda, men som ikke skulle bruke den denne kvelden. De tilbød oss å låne den, og hvem takker vel nei til et slikt tilbud. Det hadde blåst på fjorden store deler av dagen, men det stilnet i det vi skulle ut på tur. Vi pakket sekken med litt varme klær, sjokolade, fiskestang og kamera, og tuslet mot båtkaia i Volda sentrum.

Like etter vi hadde kommet oss ut på fjorden, fant vi frem fiskestangen og testet fiskelykken. Ikke lenge etter vi hadde sluppet ut snøret var fisken på kroken. Vi merket raskt at det var en stor fisk, og vi var veldig gira på å få den opp av vannet. Fisken var en lyr på litt over to kilo.

Førnøyde med en fisk i båten kjørte vi videre mot Folkestad for å få et bra bilde av den vakre solnedgangen. Kvelden ble komplett da vi så og hørte flere niser rundt omkring båten.

Volda byr på utrolig mange muligheter, og fiske er en av dem. Er du glad i å fiske, være ute i naturen og nyte en fantastisk solnedgang er dette en tur du burde vurdere. Denne kvelden var rett og slett magisk, det føltes ut som et eventyr.

Live og Oda takker for turen.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda