Februarmorgen på Sandhornet

Skrevet av Guro Asdøl Midtmageli


☞ Tekst og foto av Guro Asdøl Midtmageli

Værmeldinga viste en stor gul sol og vi bestemte oss for å se den kaste sine første stråler på fjellene denne februarmorgen.

Vi stod klare på parkeringen ved Brudevolltunet klokken 08.15. Det er kaldt og klart. Lyset kom fortere enn forventet. De første par hundre meterne fulgte vi en traktorveig oppover til Barstadsætra. Gjennom skogen kunne vi skimte hvitkledde kjemper.

Sola skinner på de høyeste toppene rundt oss, og vi ser målet for dagen; Sandhornet, som er 909 moh. Siden jeg flytta hit til Volda i fjor høst har jeg erfart at det er mange like stedsnavn her på Sunnmøre. Dette er Sandhornet i Ørsta.

Vi rusler videre. Jentene smiler. Vi har virkelig truffet blink i dag. Det er ikke en sky på himmelen, snøen er fin og vi er helt alene (Enn så lenge vertfall, det er lørdag så det forventes at det er flere folk på tur på en dag som denne).

Vi sikter oss inn på skaret mellom Sandhornet og det lavere Rebbestadhornet, og går langt nok fra kanten for å passe oss for skavelen. Mot nord-øst ser vi selveste kongen av Sunnmøre; Kolåstinden. Og mot vest brer fjordene seg utover. Det er noe spesielt med fjord og fjell. Vestlandet trollbinder oss alle.

Vi når toppen og er fortsatt alene, det lønner seg å starte tidlig. Rett i mot rager Saudehornet over Ørsta sentrum. Føles nesten ut som om vi kan ta på det. Vi bestemmer oss for å spise lunsj på toppen og blir sittende å diskutere alt fra hvilke topper vi ser, til at vi ikke helt kan forstå at dette er våres bakgård.

Fellene i sekken og hjelmen på hodet. Klare for nedkjøringen. Vi svinger oss nedover, noen fortere enn andre, men alle med et stort glis om munnen. Dette er en av de tryggere toppturene i området, og følger man merka rute holder man seg under 30 grader. Men alltid sjekk og vurder snøforhold og skredfare, og ferd etter evne.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda