Et paradis i paradis

Skrevet av Timme Ellingjord


☞ Tekst av Timme Ellingjord
☞ Foto av Timme Ellingjord og Marthe Svendsen

Natt til første mai er som oftest fylt av skrikende leven, berusende ungdommer ikledd rødt, hvit og blått, ringtreff og rulling. På Sunnmøre er det derimot også en tid for lek og moro, i en vakker symbiose med naturen og venner. Velkommen til Sunnmørsk klatreklubbs natt-til-første-mai-samling.  

– For en plass. Så utrolig vakkert.

Jeg snur meg mot Marthe og stråler. Det er nesten helt utrolig at jeg ikke har vært her tidligere, plassen er jo helt utrolig. Stengjerder på stengjerder, som strekker seg fra havet og inn til fjellene. Små rustikke fjøs og seterhus, som fra en annen verden. Så likt Sunnmøre, men samtidig så ulikt. Flø er noe for seg selv, et paradis i paradis.

Store steiner

Selv om jeg synes stengjerder er vakre, er vi kommet for stener av en helt annen dimensjon. Som destinasjon er kanskje Flø mest kjent for de som driver med surfing, men området er også spesielt godt egnet for buldring. I løpet av tidens løp, har store kampesteiner falt ned fra de omkringliggende klippene, og skapt et særdeles bra område for lavtliggende klatring.

Klatreformen min er derimot ikke spesielt bra, som den så ofte er etter en alt for lang vinter. Det gjør derimot ikke så mye, når kvelden egentlig handler om å være med gode venner, gamle som nye. Her støtter vi opp om hverandre, klapper og heier fram. Noen ganger vinner vi, andre ganger lever vi bare.

Kveldsglød

Egentlig har jeg lengtet etter å dra hit i flere dager, i et forsøk på å nå igjen solen før den går ned i havet. For noe av det som gjør Flø, er nærheten til havet. Det store havet som strekker seg ut mot vest, og så langt øye kan se. Her har nok utallige folk stått og beundret den vakre solnedgangen. Surfere som klatrere, venner som kjærestepar og likeså bønder som fiskere. For å ikke glemme den, med forkjærlighet for fotografi.

Flø er et paradis i paradis. Det er plassen å være når solen har passert fjellene i Volda, omså bare for å få noen ekstra minutter av dagen, før det påny går til natt.

For meir info:
SunnmørskKlatreklubb.noKontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda