Eksamenspause til Nivane

Skrevet av Håvard Dalen


☞ Tekst og foto av Håvard Dalen

Det er lite som slår pudder, skyfri himmel og godt selskap som eksamenspause. 

Det som skulle bli en kjip og lang dag på biblioteket ved Høgskulen i Volda ble raskt nedprioritert når sola glimtet til på den blå himmelen. Med snø noen dager i forveien lå alt til rette for en helt perfekt dag.

 De ti minuttene det tar å kjøre til Ørsta ble utnyttet godt ved å høre på skisanger fra storfilmer laget av Field Productions. Stemningen ble heller ikke svekket av allsang og synet av både majestetiske Saudehornet og Nivane, hvor det ikke var et eneste spor å se.

Vi trasket oss oppover i takt med sola. Samtlige av oss tre gutta som var på tur kjente syra begynte å ta på tidlig, og trolig var grunnen for dette at alle var gira på å komme fortest mulig til topps. Selv om formen var langt ifra like god som snøen. 

Da vi gikk opp ryggen til Nivane begynte vinden å vise sin styrke, og mot toppen var stort sett alt forblåst bortover i snødyner så langt øyet kunne se. Vi bestemte oss for å gå videre inn langs ryggen for å unngå vindkastene, og i håp om at snøen var uforstyrret lengre inni dalen.

Etter rundt 1,5 til 2 timer var vi på toppen og fant et fint sted hvor vinden ikke blåste oss over ende. På turen ned fikk Harald satt noen herlige førstespor i tørr puddersnø, etterfulgt av Cees som kom surfende nedover fjellet på snowboard.

 Turen kan på det sterkeste anbefales, og terrenget kan tilpasses etter evne. Vi fikk en helt magisk skidag som var kortreist, men inneholdt supre snøforhold.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda