Dinglavatnet

Skrevet av Bendik Hansen


☞ Tekst og foto av Bendik Hansen

Du trenger hverken å være topptrent, eller ha top-notch utstyr for å oppleve storslagen natur. Med kakao på termosen er Voldas vannkilde, Dinglavatnet, et herlig mål som passer for alle.

En småsliten søndag var det opp i skapelig tid, få på seg fjellstøvlene og møte turkameratene. I løpet av de siste ukene har snøen kommet episodevis, og resultert i gode mengder i høyden. Vi møtes like ved Kårstad, før vi kutter oppover, og fortsetter opp en av Voldas mange bakker.

Må være realistisk
Det ser fristende ut å virkelig komme seg opp i høyden. Men samtidig er det slik at antall forhåndsregler som skal tas går i takt med høydemeter. For en fra et fjellfritt område i Sør-Norge, er det lett å ende opp måpende og tiltaksløs når man skimter de hvitkledde toppene i horisonten. Heldigvis finnes det også turer for oss uten fjellgeit-genene.

Allerede etter 15 minutter på grusveien begynner utsikten å vise seg. Solen glimter innover Voldsfjorden, og det blir tatt hyppige pauser for å nyte utsikten. Turen opp er vekslende mellom halvbratte og slake bakker, og akkurat så tålelig at man undrer over hvorfor man ikke tar turen opp oftere.

Det er flere veier som leder til Dinglavatnet. Med Kårstad som startpunkt, er det bare å følge Røyslidvegen, ta til venstre opp Smalebakken og følge stien til venstre for lekeplassen. Straks man er på Raudemyrvegen er det smooth sailing, og godt skiltet mot Dinglavatnet/Melshornet. Det finnes flere skogsstier som leder samme vei, men hovedveien anbefales om du ønsker deg en behagelig søndagstur. Dinglavatnet er forresten er ypperlig utgangspunkt for turer videre til både Vardehornet og Melshornet.

Når man runder svingen på toppen av bakken, åpner landskapet seg, og utsikten strekker seg mot Melshornet. Med lett bris i ryggen og nesten-varmende sol kjennes det ut som en bedre påskedag. Stien er dekket av snø, men preparert nesten helt frem til Dinglavatnet. De siste 500 meterne er tråkket opp av tidligere turgåere, men allikevel levbart for delen av turfølget uten fjellsko.

Kakao, Kvikklunsj og god stemning på toppen slår sjelden feil – selv om turen ikke er av det pausekrevende slaget. Dinglavatnet tur/retur er den perfekte tur for studenter i tidsklemma, med mål om å bli litt mer sporty.Kontor for samfunnskontakt ved Høgskulen i Volda er ansvarleg for bloggen MittSunnmøre.no.
Alle innlegga er skrivne av tidlegare eller noverande studentar ved høgskulen.


kommunikasjon@hivolda.no ⎪ © Høgskulen i Volda